Miere naturală -Apidava-Roua Florilor-


Bine v-am gasit cu un nou articol!





Am ales sa va povestesc astazi despre beneficiile mierii si sa va spun si  cateva moduri de a folosi mierea de albine . Am avut ocazia sa testez un nou produs  cu ajutorul prietenilor de la Brander . Este vorba despre Mierea de Salcam  Roua Florilor de la Apidava .
Mierea de albine este  un produs natural plin de vitamine extrase din polenul florilor si al plantelor. Vitaminele de baza din miere sunt: vitamina B1 , vitamina B2 , vitamina B6 , vitamina B12 , vitamina A, vitamina K , si acidul folic

Mierea de salcam , este un produs natural , care nu contine zahar si este un produs monoflor , obtinut doar dintr-o sigura specie de planta adica  florile de  salcam . Mierea de salcam are un continut mai mare de fructoza ( 41,7 %), fata de celelalte tipuri de miere. Aceasta miere are un gust placut ,dulce si aromat. Are un grad mediu de vascozitate , este fluida si nu se cristalizeaza , acest lucru se datoreaza cantitatii mari de fructoza din componenta. Mierea este folosita atat in industria alimentara cat si in cea a cosmeticelor.

Cateva exemple pentru folosirea ca si medicament:


-ajuta foarte mult la calmarea  tusei ;

-foarte bun medicament pentru ulcer( 2 lingurite de miere diluata in 200 ml lapte)

-se recomanda sa fie consumata de catre femeile insarcinate sau cele care alapteaza(ajuta la dezvoltarea imunitatii mamei si copilului)

M-am convins din propria experienta ,consumand regulat miere de salcam , cu care am indulcit ceaiul  , si de 2 ori pe zi consum cate o lingurita de miere , m-a ajutat foarte mult la vindecarea amigdalelor inflamate si a tusei suparatoare,pe care am avut-o in ultimile zile. 




Este si un foarte bun cosmetic naturist , ce se recomanda tuturor tipurilor de ten,pentru diferite afectiuni dermatologice. Se poate folosi ca atare , in starea sa activa , dar si combinata cu alte ingrediente.

 Va las mai jos 2 exemple:

-masca pentru ten mixt/ gras -2 linguri de miere si un morcov fiert pasat , se omogenizeaza si se aplica pe tenul curat , cu timp de asteptare de 10 minute. Se indeparteaza  clatind cu apa rece . Lasa tenul revitalizat si mat. 

-o masca buna pentru ten normal- se amesteca 2 linguri de miere cu o lingura de fulgi de ovaz. Se amesteca pana devine o crema. Se aplica pe fata si se asteapta 20 minute. Se clateste cu apa calduta. Masca poate fi folosita atat pentru hidratare, cat si ca scrub pentru ten. 




 Mierea se gaseste in flacon de 500 ml  , cu un design frumos si modern ,  si prevazut cu sistem anticurgere. Datorita acestui sistem anticurgere , o putem lua cu noi in orice bagaj , fara sa ne facem griji ca vom gasi lipici peste tot si murdarie dar este si extrem de usor fața de un borcan obisnuit.  Este foarte practic flaconul , usor de folosit chiar si de  catre copii . Recipientul se poate pastra si refolosi. 

Mierea de salcam are o gramada de beneficii care ne ajuta la sanatate, si unul dintre cele mai bune ingrediente pe latura de cosmetice . Nu imi lipseste din bucatarie , pentru ca o folosesc atat la cafea dimineata , si la gustari  dar si la  ceaiurile pe care imi place sa le beau indulcite , asa ca mierea de salcam este cel mai potrivit indulcitor. 


Folositi miere de salcam? O preferati ca si indulcitor sau o folositi in tratamente de ingrijire? 




Etichete: